keskiviikko 24. joulukuuta 2014

Hyvää Joulua

Tämäpä onkin sitten ensimmäinen Joulu tässä tuvassa. Viimeiset pari viikkoa on touhuttu hullun lailla, jotta saadaan tupaan järjestettyä tilaa joulukuuselle.
Se hillitön tavaramäärä, joka oli varastoituna toiseen tupaan, tai voisiko sanoa saliin, on nyt 99-prosenttisesti lajiteltu, laitettu paikoilleen tai sitten varastoitu aittaan. Joulu saa nyt tulla, kinkku on uunissa ja minä olen ansainnut pari huurteista.
Kalustus on vielä kesken ja listojakin puuttuu. Listat on kyllä haettu höyläämöstä, mutta ne pitää vielä maalata.
Hyvää ja mehukasta Joulua.

maanantai 8. joulukuuta 2014

Tapetit seinillä

Tapetointi tuli kuin tulikin tehtyä. Se ei ole koskaan ollut meikäläisen suosikkihommaa. Lisäksi tilan ahtaus teki tapetoinnista vieläkin surkeampaa kuin yleensä. Joka tapauksessa alakerran kaikki seinät on nyt tapetoituna.
Irroitin yhden seinän patterit aina kerrallaan. Pattereitten rivaston puhalsin paineilmalla puhtaaksi ennen takaisinlaittoa. Myös kaikki putkikiinnikkeet irroitettiin tapetoinnin ajaksi.
Valmista seinää ja patterit paikallaan. Jalkalistat on vielä maalaamatta ja ikkunalistat on vielä höyläämössä.
Porstuassa ulko-oven ympärystä tapetoitiin samalla Morrisin räkättirastastapetilla mitä laitoimme tupaan. Karmin ja seinän välin paperoin ensin vahvalla voimapaperilla ilmatiiviiksi.
Tapetointiin käytettiin tuvan tapetoinnista jääneet rullanloput.