lauantai 31. joulukuuta 2016

Hyvää Uutta Vuotta

Vuosi taas vaihtuu. Viimeisestä postauksesta on kulunut kolmisen kuukautta. Ihan mitään tekemättä ei olla kuitenkaan oltu. Aika on vierähtänyt ulkorakennuksen lattioiden kanssa ja sen jälkeen taas kerran tavaroiden ja aarteiden uudelleen sijoitteluun tallista toiseen.

Ulkorakennusurakan jälkeen pääsimme jatkamaan yläkerran huoneen kimpussa. Tapetit on nyt seinille nostettu.
Tähän huoneeseen valitsimme Morris&Co.:n Fruit -tapetin, jonka kuosi on alunperin vuodelta 1864. 
Tapetissa on valikoima kranaattiomenia, persikoita ja sitruunoita.
Siinäpä tilannetta tällä hetkellä. Listat puuttuu, komeroiden ovet pitää kunnostaa, muuri maalata, joten vielä menee hetki, ennenkuin huone saadaan käyttöön.
Lattia päätettiin kuurata perinteisesti pellavaöljysuovalla. Aikaa myöten lattia tummuu ja kuurauskertojen myötä saa likaa hylkivän pinnan.
Löytyi vielä kätköistä onneksi yksi vanha kunnon bakeliittinen kruunukytkin. Eipä noille enää ole tarvettakaan, ellei sitten mahdollisesti rikki menevien tilalle tarvitse.

Uusi vuosi on sitten Suomen 100-vuotis juhlavuosi. Sen kunniaksi kuva Itsenäisen Suomen väliaikaisesta lipusta, jota ei ehditty virallisesti senaatissa hyväksymään, koska syttyi kansalaissota. Liput kuitenkin liehuivat Helsingissä Aleksanterinkadun varrella toukokuussa 1918 Mannerheimin voitonparaatissa. Mannerheimilla itsellä oli voitonparatiisissa hevosen satulan päällä tällainen sinivalkoinen lippu.