sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Ovia paikoilleen

Viikonlopun teemana oli ovien asennus. WC:n oven karmia piti kaventaa 3 senttiä. Karmi paloiksi ja siivu pois sirkkelillä. Karmin purku oli helppoa, sillä se oli kasattu ilman nauloja taitavasti tehdyillä liitoksilla.
 Reunasta lähti pois yksi liitospyrstö, mutta se ei vielä estä liitosta pysymästä kasassa. 
 WC:n ovi paikoillaan. Ovesta rapsittiin pois puukolla 2 kerrosta maalia. Jäljelle jäi paremmin kiinni olevat 2 maalikerrosta, joiden alla on alkuperäinen ootraus. Kovalla työllä voisi ootrauksen saada vielä esille.
WC:n oven lukosta oli palautusjousi poikki. Onneksi on tullut säilytettyä vanhoja lukkoja. Tarvittava varaosa löytyi vastaavasta 50-luvulla tehdystä Björbodan lukosta.
 
Päätytuvan ja porstuakamarin karmeista piti poistaa nupinaulat ja vanhat tapettien rippeet.
Porstuakanmarin ovi paikallaan. Tilkettä rakoon. Ovessa on vielä toisella puolella alkuperäinen hyväkuntoinen ootraus jäljellä.
Päätytuvan karmi laitettiin samalle tasolle laserin avulla.
Ensin muutama sentti lisätilaa, jotta saatiin karmi nostettua ylöspäin.
Ja ovi saranoille.

Tupakamarin salmiakilla ollut karmi piti myös oikaista. Karmin yläpuolelta sammaleristeet pois ketjusahalla ja sitten pieni kiilaus alapuolelta. Eiköhän nuo ovet sulkeudu taas seuraavat sata vuotta sujuvasti.
Putkimieskin on ollut ahkerana ja saanut patteriputket puristeltua nippuun. Ensi viikon aikana loput kytkennät teknisessä tilassa ja sitten saadaan lämmöt päälle.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.