sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Lankkujen putsaus jatkuu

Edellinen viikonloppu meni muissa kuin remppahommissa. Piti käydä MP-näyttelyssä Helsingissä mutka.
Tänä viikonloppuna homma jatkui. Vuorossa päätytuvan lankut. Pari apulaista oli mukana ja lankkuja saatiin putsattua hyvää vauhtia.


Pohjoispään tuvassa on 30-luvulla vaihdettu joitakin lattialankkuja. Todennäköisesti samaan aikaan kun eteläpään tuvassa on tehty kokonaan uusi lattia. Kolme lattialankkua on tehty vanhoista penkeistä. Kuvassa yksi penkki, jolla paksuutta n. 15 senttiä. Lattianiskojen kohdalta on jouduttu ohentamaan melko paljon. Lankussa näkyy penkin jalkojen reiät. Nämä lankut korvataan ohuemmilla.
Yksi penkkilankuista on lähes 40 senttiä leveä ja 6,5 senttiä paksu. Lankun alapuolelta löytyi penkin tehneen puusepän puumerkki. Saattaa olla, että penkit ovat olleet alunperin tuvan seinänvieripenkkejä.
Viikonlopun saldo. Pinkka lankkuja kuivumassa. Pari viikkoa kuivumassa olleiden porstuan lankkujen kosteusprosentti on jo noin 8%. Voisi alkaa jo latomaan lattiaan.
Etelätuvan vanhoista käyttökelpoisista lankuista tehdään porstuakamariin lattia. Lankut on 4,5 cm paksuja ja 19 - 21 cm leveitä ponttilankkuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti