maanantai 12. tammikuuta 2015

Listapläjäys

Laitanpa kuvapläjäyksen talon listoista. Olen käyttänyt mahdollisuuksien mukaan kaikki vanhat listat uudelleen. Vanhan mallin mukaan listoja on höyläytetty tarpeen mukaan.
Kattolista, joka on ollut käytössä alakerrassa kaikkialla muualla paitsi tuvassa. Listan leveys on 7 cm. Tätä olen höyläyttänyt mallin mukaan ja laittanut jonkin verran rikkinäisten tilalle. Antiikkiverstas myy samanlaista listaa ns. välipalana.
Salissa oleva jalkalista on pyöristetty. Listan korkeus on 12 cm.
Yläkerran aulan kattolista on puhdas kolmiolista. Nurkkajiirin toteutustapa on alkuperäinen. 
Yläkerran huoneen kattolista.  
Jalkalistan perusmalli. Lista on kaikissa muissa huoneissa paitsi salissa. Yksinkertainen lautalista, josta ylänurkka on höylätty viistoksi. Viisteen koko vaihtelee hyvinkin paljon riippuen varmaankin siitä, kuinka ahkera on höyläri ollut. Listan korkeus on 14 cm.
Tuvan kattolista on koristeellisempaa. Muistuttaa hieman karmilistoja, mutta on paksumpaa.

Tuvassa, tupakamarissa ja porstuakamarissa on ikkunat vaihdettu 30-luvun lopulla. Samalla karmilistat on vaihdettu ajan mukaisesti pelkistetympään malliin. 
Tässä vanhaa alkuperäistä karmilistaa alkuperäisellä ootrauksella. Tätä höyläytin lisää mallin mukaan.

2 kommenttia:

  1. Hei tämä oli mielenkiintoinen kuvapläjäys. Mukava nähdä tällaisia tarkkoja yksityiskohtia. Mielenkiintoinen tuo salin lista. Viistettu jalkalista ja kolmiolista on vähän sellaisia kuin, mitä mietimme meidän taloon. Karmilistoihin sitten jotakin koristeellisempaa.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.