perjantai 20. helmikuuta 2015

Yläkerran kuulumisia

Nyt on ollut jonkin aikaa toisessa yläkerran huoneessa lämmöt päällä. Vähitellen kun ollaan isoimpia aukkoja hirsien välissä tilkitty, niin on lämpö myöskin pysynyt.
Ensin levitettiin eristeiden päälle vahva voimapaperi kuten aiemminkin. Lattialankkuja jouduttiin odottelemaan jonkin aikaa, joten siirryttiin tässä vaiheessa toisen päädyn huoneen kimppuun.
Toisen päädyn huoneessa on nyt kattotuolit paikoillaan. Myös ilmansulkupaperi on paikoillaan. Eritystä ei voida tehdä ennen kuin kuvan hormi on muurattu uudelleen. Hormi olisi tarkoitus purkaa nyt viikonlopun aikana.
Lattialankut sain tämän viikon keskiviikkona. Lankut ovat 40mm paksuja tuppeensahattuja kuusilankkuja. Tapitusta varten tekaisin kuvan mukaisen poraohjurin. Tapituksen teen 15mm puutapeilla.
Kolme metriä leveälti saatiin asennettua lattiaa tälle viikolle. Lankkujen keskileveys on reilut 26 cm. Lankkuja ei ole vielä naulattu kiinni koska naulat odottavat matkahuollussa noutajaansa. Lankut naulaan 125 mm:llä leikatuilla nauloilla.

Siltä varalta jos jää luppoaikaa, ostin ohimennen Porschen. On siinä muorit ihmeissään kun pyyhkäisen kesällä osuuskauppaan ostoksille. Siinä on emännällekin oma jakkara tuossa vasemman takalokasuojan päällä.

2 kommenttia:

  1. Nerokas toi sun poraohjuri! Minkä vehkeen uhrasit aihioksi? Pitää laittaa Jero hitsailemaan mulle tuollainen kanssa, pian on meilläkin tuota tapitushommaa tiedossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaveri sorvasi tangonpätkään väljän 15mm reiän. Hitsasin siihen pätkän neliöputkea johon vielä pieni piikki hitsaamalla ja rälläköimällä, ettei ohjuri heilu. Noita ns. hitsausjigipuristimia sattui olemaan pussillinen omassa varastossa. Jigipuristin sitten vielä kempillä kiinni holkkiin.

      Poista