maanantai 3. lokakuuta 2016

Syksyn kuulumisia.

Aika vierähtää nopeasti. Viime postauksestakin on jo jonkin verran aikaa. Jotakin on kuitenkin saatu aikaiseksi.Tuvan maalauksen jälkeen olemme saaneet ikkunaurakan kuistin ikkunoita lukuunottamatta valmiiksi. Viimeiset 4 ikkunaa vaativat jonkin verran uutta puuta. Lisäksi yksi karmi piti vielä irroittaa, kun paikalleen korjaaminen ei onnistunut.

Karmin alapuun uusin sekä osittain pystypuita. Korvauspuuna käytin vanhaa mäntylankkua.


Kaksi huonointa pokaa saivat uuden alapuun ja pystypuut korjasin osittain.
Yläkerran koillispään urapuiteikkunat maalattuna. Onneksi löytyi vielä puhallettua lasia sen verran, että sain uudet ruudut rikkoutuneiden tilalle.
Siinäpä se viimeinen alakerran ikkuna kunnostettuna. 

Viimeviikkoina olen keskittynyt ulkorakennuksen lattioiden tekoon. Kolme lattiaa on nyt valmiina ja yksi pitäisi tehdä vielä ennen talvea.
Lattioita olen tehnyt vanhoista lankuista, jotka ovat parhaimmillaan yli 30 cm leveitä ja 6 cm paksuja. Lankut ovat sen verran huonokuntoisia, ettei niistä ole asuintilojen lattiavärkiksi. Ulkorakennuksessa ne ajaa asiansa.
  Kunnon hyllyt seinustalle niin saa romut järjestykseen.
Ennen viimeisen lattian tekoa piti halkoa kalliota rakennuksen sisältä.
Kiven laatu oli harmittavasti sellaista räkäkiveä, joka halkeaa ja murenee kuinka sattuu. Useiden kymmenien reikien poraamisen ja kiilaamisen jälkeen sain pilkottua kivistä sen verran "hattua" pois, että lattian rakentaminen onnistuu.
Vanhassa pihjajassa oli pitkästä aikaa todella paljon marjoja. Rätkä-armeija pisteli poskeensa viikonloppuna muutamassa tunnissa kaikki marjat.

4 kommenttia:

  1. Kylläpä on komea talo!

    VastaaPoista
  2. Vau, onpa mahtava talo ja tuo pihlaja kuin kirsikka kakussa! Metallirunkoisten varastohyllyjen perässä tänne eksyin kun siippa oli noista innoittunut ja arveli yhtä jykevät meille askarrella... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pihlaja alkaa tosin vetelemään jo viimeisiään. Annamme olla siinä kuitenkin niin pitkään kuin vähänkin elonmerkkejä näkyy.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.