torstai 19. syyskuuta 2019

Nyt se on käytännössä valmis

Vajaan 2,5 vuoden saunaprojekti on vihdoinkin käytännössä valmis. Pieniä juttuja on aina, jotka joskus jopa viimeistellään tai sitten ne jää pysyviksi ominaisuuksiksi.

Punamullan keittelin tällä kertaa ruisjauhoihin. Tuvan mullathan keitin kokeeksi vehnäjauhoihin.
Samoilla ainesmäärillä ruisjauhoilla tuli sakeampi velli kuin vehnäjauhoilla. Maalattavuus oli tällä erällä parempi, eikä roiskeita syntynyt niin helposti.

Maalaus otti kahdelta hengeltä rauhallisella tahdilla muutaman päivän.
Koko keksintöön meni punamultamaalia reilu 30 litraa.

Löylyhuoneen oven eteen laitoin vanhat porraskivet.Nämä piti pari kertaa asennella uudelleen, ennen kuin pystyi hyväksymään lopputuloksen.
Porraskiveen on hakattu vuosiluku 1940, joka on se vuosi, jolloin aitta on tälle tontille siirretty. Itse aitta on lähes 250 vuotta vanha.
Tällainen siitä sitten tuli. Syöksytorvet teetin vanhaan malliin saumatuilla mutkilla. Kannakkeet myös vanhaan malliin rautalankakiristeisinä.

Laitoin vielä rakennuksen vuosiluvun yläkolmioon kiinni. Luhtiaittaa tyhjätessä löytyi palanen vanhaa kehdon päätyä, joka saa nyt toimia vuosiluvun aluslevynä.

Tämä saattaapi olla viimeinen postaus tähän blogiin. Huomattavasti helpompi, ja nopeampi on postailla Instagramiin, jonne olen joitakin postauksia laittanut. Loppujen 7 ulkorakennuksen kunnostuksen etenemistä voipi sieltä seurailla ketä kiinnostaa.
Löytyypi täältä: jiijiiarpee

Ei muutakuin löylyihin 😁

3 kommenttia:

  1. Hieno tuli! Kaunis ja mielenkiintoisen näköinen rakennus. Koko projekti ja blogi on ammattitaidon, tyylitajun ja perinteen kunnioittamisen näyte!

    VastaaPoista
  2. Kylläpä siellä kehtaa saunoa. Paljon kauniita ja mietittyjä yksityiskohtia.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.