sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Villat tuli puhallettua

Viikolla tuli rykäistyä muutamana iltana viimeisiä johdotuksia jotta puhallusvillat voidaan puhaltaa. Alunperin oli tarkoitus johdottaa valot ja palovaroittimet pinnassa. Tuleehan se siistimpi kun johdot eivät jää näkyviin. Jotta pintajohdot saisi siisteiksi, pitäisi johto olla vanhanaikaista metallivaippaista ja kiinnitettynä ruuvikiinnikkeillä.
Maanantaina piti hakea yksi 100 m rulla 3x1,5 N:ää valokytkimiä ja palovaroittimien johdotuksia varten. Tässä vedellään viimeisiä johdotuksia WC:hen.
Palovaroittimia tulee alakertaan 3 kpl ja 3 kpl yläkertaan. 230 V palovaroittimet pitää asentaa rasian kanssa, joten upporasia on pintarasiaa siistimpi vaihtoehto.
Hormien ympärystät villoitettiin kivivillalla.
Yläpohjan kautta laitettiin kaapelit yläaulaan, ja yläkerran huoneisiin.
Rossipohja piti vielä siivota kaikenlaisesta ylimääräisestä roskasta. Tupakamarin lattian pohja on vuorattu hesareilla. Voi jälkipolvet sitten ihmetellä sadan vuoden päästä tämän ajan maailmanmenoa.
Paikat saatiin siivottua keskiviikkoiltana. Kaikki valmiina puhallusvillaa varten, joka oli sovittu perjantaiaamulle. Ulko-ovi on vielä puusepällä tekeillä. Oven pitäisi tulla lähiaikoina.
Puhallushessut tulivatkin jo tortaina iltapäivällä. Parempi niin minun kannalta. Koko homma otti aikaa reilut kolme tuntia.
Villat puhallettuna. Näkymä porstuasta käsin.
 Ja tuvan lattia.
 Lauantaina alettiin tamppaamaan villoja. Ylitäyttö oli suurinpiirtein 40% reunoilla. eskellä hieman vähemmän.
Tupa tampattuna. 
Lauantaina nosteltiin vielä päivän päätteeksi patterit seinille.Sunnuntaina päivä valkeni lähes pilvettömältä taivaalta.  Pakkanen myös kiristyi ja oli illan suussa jo -18 astetta.
Sunnuntaina käytin yläkerran huoneen kimppuun. Vasemman puoleinen ikkuna piti oikaista, jotta saatiin sisäikkunat paikoilleen. Ikkunan poka oli mennyt salmiakille todennäköisesti silloin kun talon nurkkaa oikaistiin. Tapettien ja pinkopahvien alta paljastui vaaleana pysynyttä komeaa hirttä.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti