sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Ekat 4 neliötä alkaa olla valmista

Vessan tekeminen on loppujen lopuksi melkoista nyhertämistä. Tuntuu, että valmista ei tahdo tulla millään. Saatiinpa kuin saatiinkin vessa omalta osalta valmiiksi, Putkimies ja sähkäri saa tulla viimeistelemään.
Viime viikonloppuna kissinluukut auottiin jälleen. Perinteisestihän nuo tukitaan ja auotaan samaan aikaan kun vaihdetaan renkaat autoon.
Vessan kattoon oli päässyt syntymään reilut raot. Suurimmassa raossa ei laudat olleet enää pontissa. Sahasin rakoihin laudasta ensin pienet riu'ut tukkeeksi.
Lopuksi massalla loput rakoset täyteen. 
Helmipaneelin asentaminen oli työlästä. Naaraspontti oli niin tiukka, että hakkaamalla piti laitaa jokainen paneeli. Enpä ole koskaan ennen joutunut näin tiukkaa paneelia asentamaan.
Välillä piti käydä ulkona tukkimassa tilapäisesti päätykoristeiden aukkoja, ettei naakat mene pesimään.
Paneelien määrässä tuli laskuvirhe ja reilu 60 senttiä jäi seinä vajaaksi. Homma keskeytyi viikoksi siltä osin. Laitoinpa sitten silikonit lattian ja seinän välisiin saumoihin.
Homma jatkui taas tänä viikonloppuna. Viikolla iltaisin maalailin paneelit ja ovilistat valmiiksi. Eipä tuossa enää kauaa mennyt kun panelointihommat tuli valmiiksi.
Viemärin tuuletusputki seisoo taas omassa nurkassaan. Ylin käyrä vaatii vielä sutimista. Kattolistan tein vanhaa listamallia mukaillen sirkkelillä kakkosnelosesta ja pyyhkäisin sirkkelinjäljet hiekkapaperilla pois.
Vassanpytyn sovittamista paikalleen. Kierrätyspytty, ollut tallin vintillä niin kauan, etten enää muista, mistä se on tullut dyykattua. Olisin laittanut vanhan kunnon teho-pytyn, mutta tuntuvat pyytävän niistä ruhtinaallisia hintoja nykyään. Tämä kelvatkoon.
Siinäpä pohjakuvaa veskistä. Ostin nettihuutokaupasta kiinalaisen höyry-suihkukaapin. Hinta oli ihan kohtuullinen. Se vaan on aavistuksen isompi, kuin oli ajateltu. Kalustus vessassa onkin nyt sopiva sekoitus eri vuosikymmenten kalustoa. Talonpoikaiskaappi, 40-luvun allas, pytty ja hana jostain 80-luvulta ja 2010-luvulta suihkukaappi. Kaikki sulassa sovussa.
Kun ei ollut tullut mieleen aiemmin, että ostaisin höyrykaapin, niin piti vetää uutta piuhaa, että saa 16 A natsan höyrykaapin pistorasialle. En onnistunut ujuttamaan lisäkarvoja "kurkku"-putkessa vietyjen sähköjohtojen lisäksi, joten MMJ:llä uutta vetoa osittain pintana ja osittain piilossa yläaulan lattian välissä.
Kaappia alettiin sitten kasata, kun sähköjohto oli vedetty. Valumaputket ensin paikoilleen.
Jos olisi vessa ollut yhtään pienempi, olisi saattanut kaappi jäädä kasaamatta. ei turhan paljon jäänyt ympärille asennustilaa.
Siinäpä kaappi seisoo. Viimeisenä käsisuihkun letku kiinni ja homma bueno. Myyjä kehuskeli, että kasaamiseen menee 3 tuntia aikaa. Täytyy myöntää, että meikäläisiltä tuossa tuhraantui likimain kuusi tuntia, ellei enemmänkin. Asennusohjeet, jotka tuli kaapin mukana olivat täysin olemattomat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti