keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Pääsiäisen ajan viettoa

Pitkäperjantaiaamuna maassa oli kymmenen senttiä lunta. Tarkoitus oli jatkaa viemärinkaivuuta, mutta kaivurikuskin aika meni pyöräteitä auraillessa. Aika menikin sitten kaikenlaisessa muussa puuhailussa.
Lauantaiaamuna päästiin taas itse asiaan. Homma jatkui kaivamalla esiin viemäriputken pää. 
12 metriä kaivuuta pellon puolella ja sitten jyrkästi kohti pihaa. Pellon puoli meni kivuttomasti. Routaakaan ei ollut kuin n. 20 senttiä.
Tuvan ja luhtiaitan väli kaivettiin pikkukoneella. Maaperä muuttui jälleen moreeniksi. Suuria kiviä ei puuttunut taaskaan.
Lauantai-iltana poltettiin kokko. Hyvinhän tuo syttyi, vaikka suurin osa kokosta oli tuoretta koivunoksaa. Kokko kyti vielä sunnuntai aamuna ja pienen kohennuksen jälkeen jatkoi palamistaan loppuun asti.
Putkia varten kaivettiin aukko kivijalan alitse.Samalla varmistui, että taloa ei ole perustettu hirsipedille, joten salaojittaminen ei aiheuta ongelmia.
Samainen aukko sisäpuolelta katsottuna.


Näkymä katolta pihapiiriin. Naakat olivat saaneet yhden verkon porukalla irti hormin päältä. Kävin korjaamassa tilanteen.
Vesijohdon ja viemäriputkien lisäksi samasta reiästä vietiin eristetyt lämpö- ja vesijohdot makasiinille, johon jossain vaiheessa rakennetaan sauna.
Pihassa routaa oli 80 senttiä, joka hidasti vähän kaivuuta. Lisäksi piha oli täynnä suuria kiviä. Homma saatiin kuitenkin hoidettua kotiin.

Kuten kuvasta näkyy piha on täynnä isoja kiviä. Eipä ole paljon kaivannon täytteeksi tuosta tavarasta.

Talon ulkopuoliset viemäri- ja putkityöt ovat nyt vihdoin ohi. Tänään keskiviikkona putkimiehet kävivät vetämässä maalämpöputket porakaivoista talon sisään ja huomenna pääsee täyttämään kaivannot. Kaivuuhommia jatketaan sitten kun routa on sulanut. Vielä pitää kaivaa sähkökaapelit ja salaojat.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.