sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Lämpöpumpun koppi alkaa hahmottua

Viikolla aloitettiin teknisen tilan rakentaminen tarkoituksena, että viikonloppuna päästäisiin valamaan laatta.
Tästä se alkaa vähitellen muotoutumaan- Runko pystyyn 40x95 patikalla. Hirsiseinän ja patikan välin laitettiin pellavaa reilusti, että myös hirren raot täyttyivät.
Nurkkatolpat pystyssä.
Teknisen tilan runko likipitäen pystyssä. Tämän jälkeen vedettiin vielä muutama syöttöputki ulkosaunan vesijohdoille ja syöttö vesimittarilta lämminvesivaraajaa varten.
Seuraavaksi eristettiin lattia selluvillalla. Apuna käytettiin puruimurin puhallinta, jolla villa saatiin helposti puhallettua tilan lattialle. Olisi tosin pienempitehoinenkin puhallin riittänyt.
Eristys tehtiin 50% ylitäytöllä. Tässä eristys valmiina. 
Muotti valua varten tehtiin 12mm vanerista. Koska putkiläpivientejä on paljon piti pohja kasata useasta pienemmästä palasesta.
Valumuotti valmiina.
Valun ja muotin väliin laitettiin pielä paksu voimapaperi. 
Koska porakaivopumppu on valun takia tilapäisesti pois käytöstä, piti vasi ottaa pihakaivosta. Yllättävän vähän oli kaivossa vettä, vaikka sateita on tänäkin kesänä riittänyt. Vain 1 - 1,5 metriä. Viime syksynä vettä oli n. 5 metriä.
Putkien ympärystät ottaa oman aikansa. Putket tuettiin vanerinpaloilla, jotta putkien väliset etäisyydet pysyvät suunnilleen halutussa mitassa ja tulevat valun läpi suunnilleen pystysuorassa.
Tässä betonit levitettynä. Laatan vahvuus reunoilta 8 cm ja kaivon kohdalta 6,5 cm, eli min. 2 cm / metri kaatoa.
Odoteltiin valun jämähtämistä jonkun aikaa, jonka jälkeen viimeistelynä hiertäminen ja liippaus. Viikon päästä voiin alkaa levyttämään seiniä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.