sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Seinien levytystä ja yläpohjan siivousta

Tarkoitus olisi saada seinät levytettyä ja patterit ripusteltua seinille, jotta saadaan lämpöjä päälle. Maalämpöpumppu asennetaan ensi viikolla, joten näyttäisi siltä, että lämmöt saadaan talveksi päälle.
Yläpohjasta imuroitiin ensin kaikki purut pois. Flikat olivat avustamassa ja puhdasta tuli.
Homma vaati notkeutta ja ryömintää ahtaisiin paikkoihin..
Imuroinnin jälkeen levitettiin suojapaperi
Viimeiseksi asennettiin tuulensuojapahvit. Oli niskat hellänä seuraavana päivänä. Nyt on yläpohja valmiina selluvillan puhallusta varten.
Ennen levyttämistä tilkittiin suurimmat raot pellavanauhalla.
 22 mm kuitulevyt kiinnitetään seiniin harvakierteisillä kipsilevyruuveilla.
Ollaan pidetty myös  pientä valkeaa högforssissa, jotta tuvan uuni kuivahtaa. Ilmankosteus talon sisällä on alkanut vähitellen laskea ja paikat kuivuu pikkuhiljaa.
Itse levyjen ripustaminen seinille ei vie paljonkaan aikaa. Eniten aikaa ottaa rakojen tilkitseminen ja vanhojen naulojen nyppiminen.
Homma etenee omalla vauhdillaan. Päätutuvan viimeinen ulkoseinä meneillään.
Toiseksi viimeinen levy menossa. Lauantai-ilta alkaa jo pimenemään. Viimeinen levy laitettiin paikalle tänään sunnuntaina. Noin 20 m matka seinän levytystä otti aikaa kaksi reilua työpäivää.
Seuraavaksi siirryttiin porstuakamariin. Porstuakamarin hirsien raot on tilkitty savi/sammal -laastilla. Eipä tarvitse tilkitä. Ei muuta kuin levyä pintaan.
Päätytuvan ja porstuakamarin karmeja pitää nostaa vajaa 10 senttiä. Päätytuvan karmin yläpuolella on riittävästi tilaa, mutta kamarin karmin yläpuolelta piti sahata pala hirttä pois. Karmi oli jäänyt tiiviisti kiinni painuneiden hirsien väliin niin, ettei se olisi lähtenyt irti ehjänä sahaamatta hirttä ensin pois.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.