sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Lattiapalapeliä

Yläkerran lattiaa ollaan vähitellen nikkaroitu. Uudenvuoden päivänä puhallettiin selluvillat.
Selluvillan puhaltamisessa käytin puhaltimena puruimurin puhallinta. Villa imettiin suoraan pussista. Käyhän se niinkin.
Villan puhallus 50% ylitäytöllä ja tiivistys tampparilla.
Tuttuun tapaan vahva voimapaperi lattialankkujen alle.
Korinoikaisutunkki on ehdoton apuväline lankkujen paikoilleen laittamisessa, varsinkin kun näitä lankkuja ei ollut numeroitu. Pikkuisen kierompikin lankku asettuu tunkin avulla helposti paikalleen.
Lankuista on irtonaiset vanhat maalit rapsittu pois jo ulkona. Loput skrapataan lattiaan päin.
Lattian jatkoskohta tulee suunnilleen pönttöuunin puoliväliin. Samalla kohdalla on alakerraan kamarien väliseinä. Lattian toinen puoli tehdään myös käytetystä vanhasta lankusta, jotka on peräisin eri talosta kuin nämä lankut.
Apuvoima oli myös yhtenä päivänä pesemässä tuvan parruja. Imurointi, kevyt pesu soodalla ja viimeistely vielä kerroksella pellavaöljyä.

2 kommenttia:

  1. Löysin bloginne Kosken rannalta -kautta ja kovin on teillä tutun tuntuista touhua talon kuntoa ja ulkorakennuksia myöten. Meidän vastaava remonttimme alkoi v 1995. Ensi kesänä on vuorossa aitan katon uudistaminen. Muuten on "valmista", jos tällainen pohjalaistalo ja umpipiha rakennuksineen on joskus valmis. Kaikki se työ on kannattanut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä mekin olemme lähteneet, että tällaisen kokonaisuuden kunnostaminen kannattaa, teetti se työtä miten paljon tahansa. Nämähän alkaa olla jo harvinaisuuksia! Toisaalta vanhojen esineiden, talojen, kulkuneuvojen jne. kunnostamisesta on minulle tainnut muodostua elämäntapa.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.