sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Räkättirastaita seinillä

Ensi viikolla pidämme talvilomaa ja yritämme saada tapetoitua niin paljon kuin ehditään. Nyt viikonloppuna aloitettiin tuvasta. Rintapaneelin yläpuolelle nosteltiin tapetit.
Tapetti on Morris&Co:n Strawberry Thief. Kuvio on vuodelta 1883.
Mielestämme tosi herkullinen tapetti.
Maaleista rapsitut parrutkin sulautuvat nyt paremmin värimaalilmaan. Morrisin tapetti on vahvaa helposti tapetoitavaa. Ei veny järjettömästi eikä repeile herkästi. Voin suositella.
Yläkerran portaat ehdin maalata ensimmäiseen kertaan.
Yläkerran huoneen palo/tukimuurit on saatu maalattua kahteen kertaan. Maalina sama Ottosonin vehnänharmaa+titaanivalkoinen kuin tuvan paneeleissa. Ensi viikolla tapetointi jatkuu tästä huoneesta ja yläkerran aulasta. Kun ollaan saatu nosteltua tapetit seinille, niin maalataan lattiat ja portaat vielä viimeiseen kertaan. 
Löysin vasemmanpuoleisia valokytkimiä Porvoon Vanhasta Rautakaupasta 5 kappaletta. Kytkimet ovat vanhoja käyttämättömiä kruunukytkimiä. Näitä kruunukytkimiä tulee molempiin tupiin pari kappaletta. Noihin pitää vaan nykymääräyksien mukaan asentaa kuvassa keskellä oleva "palamaton" aluslevy. EU on tuonut tullessaan kaikenlaista urpoa turhuutta.
Porstuaan ja yläkerran aulaan ja portaikkoon ostin posliiniset uudet kytkimet. Vanhoissa kytkimissä harvoin törmää risti- ja vaihtokytkimiin. Porstuaan ja yläaulaan tulee 6 vaihtokytkintä ja 3 ristikytkintä. Muualla, missä riittää 1-kytkimet, käytän talossa olleita vanhoja varustettuna myös aluslevyllä. Talon vanhat kytkimet ovat edelleen hyvässä kunnossa. On vissiin laihialaiseen tapaan käytetty säästeliäästi.

6 kommenttia:

  1. Kaunis tapetti ja hienolta näyttää muutenkin!

    VastaaPoista
  2. Rohkea valinta tuollainen tumma tapetti ja aivan upealta näyttää! Minkä valmistajan lämpöpatterit teillä on? Ja minkä kokoinen tuo tuvan uuni on? Meidän pohjalaistaloon pitäisi miettiä pattereita ja uunin muurausta.




    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tumma tapetti antaa mukavasti kontrastia. Kuva vääristää hieman ja tapetti näyttää paremmalta luonnossa.
      Patterit on Onnisen Onnlinet. Samanlaisia kuin Purmot, mutta edullisempia.
      Tuvan uunin pohjan mitat on n. 2,20 x 2,20 m

      Poista
  3. Portahat on muuten JUSTIINSA samanlaaset ku yhdes Potilasta Rudolle 100 vuotta sitten siirretyssä talossa. Samoin ikkunoiden malli taitaa olla 1:1.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa olla samat puusepät olleet asialla, kun samanlaiset on myös yhdessä talossa Lehtovaarantiellä. Onkohan tuo Rudon talo asumiskäytössä vai tyhjillään?

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.