sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Äitienpäivää

Äitienpäivänä 1994 muutettiin Vaasaan. Nyt 20 vuotta myöhemmin jälleen muutto uuteen kotiin.
Tästä se lähtee. Lauantaiaamuna kello 10 muuttoauto peruutti pihaan.
Isännänkaappikin pääsee nyt oman aikakautensa ympäristöön. Turun kaakeliuunitehtaan uunin olisin kyllä mielelläni ottanut mukaan.
Painavin esine oli 100 vuotta vanha piano, joka kulki kutenkin melko kivuttomasti rulla-alustojen avulla.
Eri vuosikymmenten kalustoa sulassa sovussa. Vanha kämppä oli sisustettu pääosin oman aikakautensa kalustolla. Näillä mennään toistaiseksi täälläkin.
Isännänkaappi löytää paikkansa todennäköisesti porstuan seinältä. 30-luvun Askon sohvalla voi kiskoa kummisaappaita jalkaan.
 Suuri osa tavaroista säilöttiin päätytupaan. Tavarat on hukassa varmaan seuraavat pari vuotta.
Talo tyhjä! Kaksi kuormaa 40 kuution muuttoautolla ja noin neljässä tunnissa homma oli ohi. Kiitoksia kökkäväelle sujuvasta muutosta.
Viisustudio viritettiin ylätasanteelle. Hetkeä juhlistettiin kuohuvalla.

10 kommenttia:

  1. Onnea uuteen kotiin! Valtava työmäärä, ahkera porukka, tekemisen meininki ja korkea osaamisen taso tämän kodin perusteina hienojen vanhojen rakennusten ja materiaalien lisäksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia. Tästä on hyvä jatkaa remonttia. Ei tarvitse lähteä erikseen enää työmaalle.

      Poista
  2. Onnea uuteen kotiin! On tullu tässä vuoden verran lueskeltua tätä blogia ja aikalailla joka juttu on nyt tullu luettua. Kaikki tämä suurimmaksi osaksi siksi että viime syksynä tuli miehen kanssa ostettua pohjalaistupa, ja vastaavanlainen remonttirupeama on siis alkanut. Moneen kertaan on "apua" ja "ohjeita" luettua täältä Sinun blogista. Meillä kun ei aiempaa remontointi kokemusta ole kummallakaan. Välillä kauhulla luettu, miettien edessä olevaa työmäärää :) Nyt huomasin että paikkakuntakin näyttää meidän projekteilla olevan sama.

    Hyvää kesän odotusta teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Hyvä jos blogista on muillekin ollut jotain hyötyä. Saahan tätä paikan päälläkin tulla katsomaan. Missäpäin teillä on projekti meneillään?

      Poista
    2. Meidän projekti sijaitsee jukajalla. Ennen jukajan ristikkoa tien oikealla puolen, Tampereelle päin mentäessä. Näkyy tällä hetkelle kohtalaisen hyvin tielle kun talven aikana saatiin tonttia raivattua kasvillisuudesta. Varsinainen remontointi etenee kohtuu hitaasti, ja jokseenki nyt on tullu touhuttua vain ulkona mutta eiköhän tässä pian päästä sisällekkin touhuamaan. Hirsien putsaamista pehmeistä kohdista, ja kohtien paikkaamista. Näitä kohtia onneksi näyttäis olevan aika vähän. Nyt odotellaan että kirvesmies ehtii tulla ohjeistamaan paikkaamisessa.

      Pitäneepä käydä kesän mittaan ajelemassa Teidänkin tuvan ohi ja saatetaan pistäytyä käymässäkin jos liikettä tuvalla näkyy :) -KristaL-

      Poista
    3. Pitääpä poiketa joskus teillä myös. On mukava vaihtaa kokemuksia rempasta ja myös nähdä kuinka toiset toteuttavat remonttinsa. Täällä voi poiketa koska vaan kun paikalla ollaan.

      Poista
  3. Onnea uuteen kotiin! Iso urakka takana, ihan jokainen ei samaan pysty.
    Ihana kuva teistä yhdessä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia. Täällä olisi yksi pullavati tallessa jossakin paffilaatikossa, jotta tuutteko noutamaan?

      Poista
  4. Jes, superpaljon onnea uuteen kotiin! Jäämme odottamaan tuparikutsua! ;) Mukavempi onki tehdä kun ei tarvitse enää erikseen työmaalle matkustaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia. Urakka jatkuu sitten ikkunoiden kunnostuksella että saadaan rotankokoiset raot umpeen. Pieni suvantovaihe tässä ensin, että saadaan tavaroita purettua paikoilleen. Mites teillä, joko kohta alkaa pystytys?
      Mun puolesta jonkun tulevista miitingeistä voi kyllä pitää täällä niin saa kuulla tuomion asiantuntijoilta.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.