sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Tilaongelmaan helpotusta näkyvissä.

Toinen yläkerran huone alkaa uhkaavasti valmistumaan. Seinät levytettiin 22 mm huokoisella kuitulevyllä jotka esiliisteröitiin kertaalleen ennen tapetointia.
Levyjen saumat paperoitiin liikuntasaumalla. Valkoisessa saumanauhassa ei ole liisteriä.
Kuivuttuaan saumanauha kiristyy ja tasoittaa sauman. Sauma pääsee kosteusvaihteluiden mukaan liikkumaan vapaasti, eikä tapetti halkea.
Katto maalattiin kahteen kertaan Ottosonin mattavalkoisella pellavaöljymaalilla. Katon sutiminen on koko homman rankin vaihe. Käy jonkin verran ranteisiin ja hartioihin.
Tapetiksi tähän huoneeseen laitettiin Morrisin Golden Lily, jonka kuvio on alunperin vuodelta 1899.
Luzette -lamput sopivat hyvin tähän huoneeseen. Lattian maalasimme tänään ensimmäisen kerran. Sävynä on Ottosonin Silver gray sekoitettuna 50/50 titaanivalkoisella. Saattaa olla, että pintamaali tehdään harmaa 25%/valkoinen 75% seoksella. Maalaus toiseen kertaan muutaman päivän päästä niin huone on listoja vaille valmis.
Valokytkimeksi löytyi vielä rompelaatikosta pyöritettävä kruunukytkin.

5 kommenttia:

  1. Wau! Hyvät tapetti- ja värivalinnat. Mielenkiinnolla odotan miten tuo sisustuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Morrisin tapetin on aina hyvä valinta. Ehdottoman hyviä myös tapetoitavuudeltaan. Saapa nähdä mitä kalusteita sinne kannetaan. Mitään uutta ei ole tarkoitus hommata vaan käyttää kaikkea vuosien varrella kertynyttä kalustoa. Sitähän löytyy 1800-luvulta 1950-luvulle asti.

      Poista
    2. Kuulostaa hyvältä! Kerrostumat nimittäin.

      Poista
  2. Hienoa, että löysin tämän blogin kirjoitukset. Veljen kanssa ostettiin yksi vanha hirsitalo Oulussa ja haluaisimme remontoida talon mökkikäyttöön. Talosta löytyy paljon klassisia asioita kuten myös kruunukytkimet. Yritämme säilyttää talossa entisen näköisenä jos vain pystymme siihen. Paljon remontoitavaa ja ihmeteltävää kyllä vanhassa hirsitalossa riittää. Harmiksi katto on painunut kasaan joten katon korjaukseen olisi ammattilaiset tilattava heti ensi alkuun ennen kuin voimme muuta tehdä. Vesikatto näytti olevan vielä hyvässä kunnossa ikäisekseen joten täytyy toivoa, että kattotelineet ja muut runkorakenteet katolla olisivat vielä käyttökelpoisia ettei tarvitse koko kattoa uusia oikaisun lisäksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, että vielä joku lukee blogia. Päivitä nykyään tekemisiä Instagramissa

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.