maanantai 22. tammikuuta 2018

Sauna jatkuu...

Saunaprojekti rullaa omalla rauhallisella tahdillaan. Viikonloppuisin muutamia tunteja päivässä touhutessa kuukaudessa ei paljon näkyvää saa aikaan. Näyttää siltä, että pääsiäisenäkään ei vielä saunota, mutta juhannuksena sitten.
Kun väliseinät saatiin valmiiksi asennettiin välipohjan niskat.
Niskat tehtiin 48x198 mitallistetusta lankusta ja kiinnitettiin palkkikengillä seiniin.
Niskojen alapuolelle niitattiin ilmansulkupaperi. Katto paneloitiin 33x185 ponttilaudalla. Koko syksyn ja alkutalven on ollut todella kosteaa, joten nähtäväksi jää kuinka suuret raot kattoon tulee lautojen kuivuessa.
Löylyhuoneen puolelle laitettiin ikkuna. Suurin homma oli sahata hirsiin karapuille urat moottorisahalla. Vanha hirsi tylsyttää yllättävän nopeasti teräketjun.
Karapuut ja ikkuna paikoillaan. Ikkunanpokat on vanhat 1800-luvun loppupuolelta olevista pokista kunnostettu. Itseasiassa vanhan T-karmin vaakapokat. 
Tältäpä se ikkuna tällä hetkellä näyttää ulkopuolelta. Savupiipunkin ehti peltiseppä pellittää ennen lumen tuloa.
Seuraava vaihe oli eristeiden puhallus. Ajattelin kokeilla tällä kertaa Huntonin puukuitueristettä. Hinnaltaan hiukan kalliimpaa kuin selluvilla, mutta toisaalta puhtaampi vaihtoehto.
Välipohja jäi hiukan vajaaksi, joten puhallusmiehet kävi myöhemmin lisäämässä eristettä. Yläkerrasta tylee lämmittämätön tila, joten eristevahvuutta pitää olla riittävästi. Onhan alapuolella aina silloin tällöin myös lähes 100 asteen lämpötila. Tähän päälle tulee vielä ilmansulkupaperi ja samaa ponttilautaa pinnaksi kuin alakerrassa on katot.
Aikamme kun tampattiin, niin löytyi taas harvalaudoitus ja viemärikaivokin.
Suunnilleen tässä vaiheessa ollaan nyt menossa. Lattiarakenne on työn alla. Lattialämmitysputkille tehdään kipsilevysuikaleista urat. Jonkin verran työläs vaihtoehto, mutta sattui tuota kipsilevyä olla tallissa vanhaa varastoa lähes kaikki mitä tarvitaan. 
Eiköhän tämä tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.