sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Kaikenlaista on touhuttu, vähän näkyvääkin.

Aika kuluu joutuisasti ja kaikenlaista puuhastelua riittää. Joka kerta pitää yrittää viedä kärrykuorma muuttotavaraa/romua mennessään. Sitä ennen täytyy kuitenkin järjestää paikkoja tavaroille. Perjantai-ilta menikin mukavasti lapioidessa navetasta vanhoja olki- ja sontakasoja pihalle karsinoista. Karsinoiden pohjalle laitoin kuormalavoja, ettei tavaroiden tarvitse olla maata vasten.
Pihamökki muutti myös perjantaina. Hiiabilla nostettiin auton lavalle.
Parin tuokion jälkeen mökki pönötti jo pellon laidalla odottelemassa lopullista sijoituskohdetta.

Naakat on jälleen olleet pesintäpuuhissa. Tekivät pesää kissanpenkkien sisään, joten paikkasin tilapäisesti aukot laudankappaleilla naakkojen kiusaksi.
Naakat tietysti moittivat toimenpidettä, mutta eivät jääneet toimettomiksi. Olivat lauantain aikana käyneet toimeen, kun en itse ollut paikalla.
Olivat vissiin porukalla päättäneet mennä väkisin savupiippuun. Piipun päältä naakat olivat nokkineet irti laastia ja yhden tiilen, niin että pääsivat pujahtamaan kanaverkon alta piippuun.
Vastaiskuna verkotin koko hoidon ympäriinsä. Katsotaan saavatko nyt revittyä verkon irti vai siirtyvätkö tuvan piipun kimppuun.

Lauantaina osallistuin Björkö-kaapin maalauskurssille Björköbyssä. Erittäin mielenkiintoinen ja hyvin järjestetty kurssi. Oppi paljon asiaa Björkö-kaapeista ja niiden maalauksesta ja myöskin ootraustekniikoista.
Oma harjoitelma kukkakuvioinnista. Jonkun aikaa pitäisi vielä treenata, jos työkseen meinais alkaa kaappeja maalaamaan. Ootraaminen on huomattavasti helpompaa.

Sunnuntain aikana saatiin kuitenkin jonkin verran listojakin paikoilleen.

 Tupakamarin ikkunat ja oven listat, sekä tuvan ikkunoiden ylälistat ja porstuan ovien listat laitettiin paikoilleen. Lisäksi skrapattiin jalka- ja kattolistoja. Vielä riittää listoissa puuhaa joksikin aikaa.



1 kommentti:

  1. Googlen kuvagallerian kautta löysin taas sivuillesi. Aikamoista remonttia teette. Tuttua meille noin 16 vuoden takaa. Oli myös tutun näköistä koristemaalausta. Olin samalla kurssilla.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.