maanantai 24. maaliskuuta 2014

Pikkumökin siirron valmistelua, listarumbaa ja tapetointia.

Vajaa 20 vuotta sitten ostin Petolahdesta vanhan viljalaarin hirret. Laarin korkeus oli noin 1 m. Hirret 4 tuumaisia, piilukirveella veistettyjä, pituudeltaan n. 3 metrisiä. Rakensin hirsistä pihaan mökin, joka kasattiin tapittamalla ja hirsien väliin tungettiin pellavarivettä eristeeksi. Keittelin punamullat ja keltamullat itse ja hyvin on maalit pysyneet pinnassa pian 20 vuotta. Katon tiilet on peräisin Laihian kansakoulun katolta.
Mökki on tarkoitus siirtää lähiaikoina Laihialle. Siitä saa hyvän taukotuvan savusaunan vierelle.
Tiilet poistettiin katolta ensin, että saadaan painoa pois.
Hitsailin nippuun akselin ja vetoaisan. On sitten helpompi siirrellä mökkiä vaikka traktorilla. Tuosta koivun alta mökki kiskaistiin pois autolla. Aika helposti tuo liikahti, vaikka painoa mökillä on n. 1000 kg. Nyt pitää alkaa etsimään sopivaa hiiab-autoa, jolla mökki saadaan siirrettyä kohteeseen.

Listojen kunnostus on jatkunut edelleen.Kaikki ovi- ja ikkunalistat on maalattu nyt kertaalleen.
Listoja on loppujen lopuksi melko lailla. Valtaosa listoista on vaatinut halkeamien liimauksen. Muutama on saanut uutta puuta paikan muodossa.
Maalarimestarit asialla. Jalkalistojen fiksaaminen on työlistalla seuraavana.
Tupakamarissa oli edellisen remontin jäljiltä 40-luvulta kapeat vuorilistat oven karmeissa. Nyt laitetaan takaisin leveämmät. Oma homma on listojen sovittaminen seinän epätasaisuuksien mukaan. Pienellä käsihöylällä viimeistellään muoto.
Tapetit saapuivat viime viikolla englannista ja saatiin tapetoitua yläkerran aula loppuun. Tilasin englannista samalla makulatuuripaperia, jolla pohjatapetoitiin vessan seinä. Makulatuuripaperin hinta englannissa oli 5 euroa 20 m rulla. Suomessa paperi maksaa euron metri. On tämä ihmeellinen maa. Itse hankin ulkomailta tarvikkeita niin paljon kuin mahdollista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.