sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Karmien ja pokien kunnostusta

Karmien ja pokien kunnostusta vähitellen ollaan aloiteltu. Vanhat pokat on tehty tarkkaan valikoidusta tiheäsyisestä puusta, joten olen yrittänyt löytää paikkavärkiksi mahdollisimman tiheäsyistä vanhaa puutavaraa.
Karmin paikkatavaraksi valitsin vanhaa lattialankkua, koska lankun paksuus oli paikkapalalle sopiva. Tämä lankku on peräisin vanhasta Porvoosta joskus  -70 -luvulla puretusta talosta. Lankun paksuus on 50 mm ja leveys 110 mm. Tein tästä värkistä edelliseen talooni yhden lattian. Lankkujen tarkkaa ikää en tiedä, mutta olivat lyöty kiinni leikatuilla nauloilla lankun päältä..
Karmi paikattuna.
Pohjamaalasin karmin ulkopuoliset osat 50 % vernissalla ohennetulla Lappi öljymaalilla.
Pokien alapuut ovat pääsääntöisesti niin huonossa kunnossa, että ne pitää tehdä uudet. Tein lattialankusta uutta alapuuvärkkiä. Liitosurat sahailin pienihampaisella selkäsahalla.
Välipuut ovat myös osittain korjauskelvottomassa kunnossa. Tein myös uusia välipuita. Karkea höyläys sähköhöylällä ja viimeistely pienellä käsihöylällä.
 Pokan pystypuiden lahovaurioiden korjaukseen tein sopivaa listaa vanhasta lankusta. Paikkapala sahataan yhdessä korjattavan puuosan kanssa, niin saadaan varmasti sama sahauskulma liitokseen.
Pystypuu paikattuna ja vieressä uusi alapuu.
Ikkunaverstas ei ole kummoinen, mutta ompa ainakin katto pään päällä.
Poka korjattuna. Alapuu ja välipuu vaihdettu uusiin. Alapuu pitää vielä höylätä oikeaan mittaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.