sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Juhannus vietettiin rauhallisesti puuhastellen

Juhannus meni rauhallisesti sateita ja varsinkin kylmiä pidellessä.
Aaattoiltana pääsi aurinkokin pilkahtamaan. Piti laittaa lippu ja juhannuskoivu juhlan kunniaksi.
Sen verran piteli kylmiä, että laitettiin ensimmäistä kertaa takkaan tuli.
Juhannukseksi tuli uusi asukki vanhan kissan kauhuksi. Vanha kissi pakenee tätä petoa muristen ja sihisten. Tottuminen uuteen kaveriin vienee jonkin aikaa.
Välillä pitää päästä värkkäämään vanhojen vehkeiden kanssa. Koitin laittaa käyntiin vanhan 60-luvun  Agria -monitoimikoneen. Käynnistys tapahtuu nahkaremmillä, joka kierretään kampiakselin päähän. Siitä sitten nykimään. Kaasarin ja tankin huolellisen puhdistuksen jälkeen sain tuon käyntiin. Käynti oli ryntäilevää ja epätasaista, joten pistin koneen palasiksi ja haen tarvittavia varaosia ensi viikolla. Agriassa on varusteina jyrsin, niittokone, pottuaura ja lumiaura.
Ikkunanpokien kunnostusta jatkettiin vaikka ilma oli kolea. Näihin pokiin tein viistoliitoksen ja varmistus puutapeilla.
Auringonsyömät ikkunan raamit on joku suuressa viisaudessa maalannut lateksilla. Maalin posto mekaanisesti vaikutti mahdottoman työläältä, sillä maali on syvällä puun uurteissa. Lateksin alla puu on pinnastaan höttyistä. Poistin maalin painepesurilla. Suhteellisen helposti lähti maalikerros pois. 
Viimeistelen kehykset hiomalla pinta kovaan puuhun asti. Lahonneet alaosat paikkaillaan kuntoon.

2 kommenttia:

  1. Tykkään blogistasi ja tyylistäsi kertoa, hauskasti ylimmässä kuvassa vielä lumikolakin kuistin kyljessä, tänä kesänä en ihmettelisi, vaikka tulisi luntakin!

    VastaaPoista
  2. heh, joo, on siellä lumilapiokin nurkan takan kolan vieressä. Rakeitahan tuli viikko sitten.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.