maanantai 14. heinäkuuta 2014

Päivitystä sadetta pidellessä

Pitkästä aikaa iski ukkoskuuro ja keskeytti ikkunaprojektin. Hyvää tekee pieni sade. Ikkunanpokia on saatu kunnostettua pintamaalausta vaille valmiiksi 24 kappaletta, eli kolmasosa isoista pokista. Näiden lisäksi vielä on kunnostettava 7 haukanikkunaa. Karmien kehyksiä on valmiina kaksi isoa, eli jäljellä 16 isoa ja 7 pientä. Karmitkin pitää vielä korjailla, rapsia ja maalailla, joten puuhaa riittää.
Loput kehysten koristelaudat tein sarjatyönä  valmiiksi.
Vanhan mallisia ikkunan kulmarautoja teetin laserleikattuna. Eskilstuna Kulturbeslag tekee uusiotuotantona melkein samanlaisia rautoja, mutta niissä on naulanreikä raudan kulmassa. Ongelma syntyy kun naula tahtoo osua samaan paikkaan pokan liitostapin kanssa. Nämä raudat ovat olleet kiinnitettynä nauloilla, ei ruuveilla. Teettämällä sain juuri samanlaisia kuin entiset ja hinta tuli reilusti halvemmaksi.
Kävin pelastamassa erään kuusen juurelta vanhoja ikkunoita.
Tämä poka on ollut kotitalossani vuonna 1828 rakennetussa talossa. Muistan pikkupoikana ollessani, kun näitä pokia oli kasvilavan katteena.
Pari hienoa pokaa. Saa nähdä löytyykö näille joskus jotain käyttöä.
Irroittelin pokista kaikki jäljellä olleet puhalletut ruudut. Koko on juuri sopiva haukanikkunoiden ruutujen korjaukseen. Puhalletun lasin värisävy on vihreä. Vasemmalla on 2mm vahvaa vedettyä lasia, oikeanpuoleinen on 1mm vahvaa puhallettua lasia.
Niittokoneen sain lyöntiin. Kesti jonkin aikaa kunnes löytyi oikea ajonopeus. Liian hiljaisella vauhdilla niittokone tukkeutui, liian kovalla vauhdilla koko keksintö varmaan menee rikki. Homma meni putkeen niin kauan kunnes osittain lahonnut puinen sivuunheittosiipi katkesi.
Elikot on viihtyneet ulkona hyvin. Tämä tässä lepää frisbeen päällä ja pesee rääpät silmistä.
Pienempi katti hukkuu helposti ympäristön väriin.

2 kommenttia:

  1. Hei ja terveisiä Kurkipellolta :) Tulin tänne Puusuutarin siivittämänä - upea projekti teillä. Kunhan pääsen oikealle koneelle niin luen koko blogin läpi! Täällä Keuruulla on omakotitalon ja saunan jälkeen päästy rakentamaan pientä mutta painavaa tsasounaa. Oman kodin rakensimme joskus 2004-6 ja saunan muutama vuosi sitten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, tervetuloa seuraamaan. Kävin nopeasti kurkkaamassa teidän tsasouna -projektia. Hieno juttu ja taidokkaasti veistetty. Meillä on tässä hieman isompi kakku ulkorakennuksineen, jota sitten pala kerrallaan.

      Poista